Variante de tratare a stupilor cu ACID OXALIC contra varoua

Variante de tratare a stupilor cu ACID OXALIC  contra varoua

(se foloseste acid oxalic PA – pentru analize)

1 . Varianta prin picurare

Acid oxalic picurat cu siringa  intre rame ( 5 ml fiecare rama) nu mai mult de 35 ml per stup
Apa 1000 ml, zahar 1000 gr, acid oxalic 50 – 100 gr
Se foloseste la temperaturi intre 0-7 °C
UN SINGUR TRATAMENT (octombrie / noiembrie/decembrie) cand nu mai este puiet in stup

varianta de aparat/dozator acid oxalic ptr picurat contolat https://www.youtube.com/watch?v=JseSs_wf12c

2. Varianta prin pulverizare

Acid oxalic pulverizat (4/5 ml fiecare rama, trebuie scoase toate rame pe rand!)
Apa 1000 ml, acid oxalic 28 g
Se foloseste cu temperatura de afara minim   12/15 °C
POSIBIL 2/3 TRATAMENTE LA 7 ZILE (august si octombrie)
MARE ATENTIE LA FURTISAG!!!!

3. Varianta sublimarii acidului oxalic

Acid oxalic este sublimat la tempertura  157-189°C ( sublimarea se face cu un aparat special cu temperatura controlabila) 
Acid oxalic 2/2.5 gr
Se foloseste  cu sublimatorul cu temperatura de afara intre  de 10-30 °C
3/5 TRATAMENTE LA 4/7 ZILI (primavara si toamna) acest tratament sepoate folosi si pentru prevenirea roitului dupa salcam.

detalii de tratament aici 

Se foloseste hartie de control urmatoarele 10 zile dupa tratament.

 

About apimentor

Apimentor un servicu apicol - manager de proiect formator de formatori fotograf free lancer mentor apicultor pasionat
This entry was posted in APICULTURA, Boli, dusmani si alte pericole pentru albine, Medicamente apicole, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s