//
you're reading...
APICULTURA, EDUCATIE, MEDIA APICOLA, stiri apicole, STIRI APICOLE

Cinste lor … Mult e dulce şi gustoasă, mierea ce-o avem! Degustare de produse apicole

Mult e dulce şi gustoasă, mierea ce-o avem! Degustare de produse apicole

Share Button

HP DIGITAL CAMERA

HP DIGITAL CAMERA

Marţi, 26 ianuarie 2016, la Cercul Militar Lugoj, a vut loc o acţiune inedită. Ea a fost organizată de Clubul Apicol „Stuparul”, care funcţionează pe lângă Cercul Militar Lugoj, intitulându-se „Mult e dulce şi gustoasă, mierea ce-o avem!”

Preşedintele clubului, col. (r) Alexandru Pop, flancat de câţiva membri apicultori, într-o organizare fără cusur, a împărtăşit musafirilor, elevi ai Colegiului Tehnic Valeriu Branişte din clasele a XI-a D, profil protecţia mediului şi a XII-a E, profil gastronomie-patiserie, însoţiţi de prof. ing. Mihaela Storcevoi, din vasta lor experienţă dobândită de-a lungul a zecilor de ani de când se ocupă cu apicultura.

Elevii, împărţiţi în patru grupe, au vizitat cele patru ateliere, prin rotaţie. La primul atelier de lucru li s-a vorbit despre miere, prezentându-li-se unelte şi scule folosite, o ladă de stup, rame, un costum de apicultor, cărţi de specialitate.

La cel de al doilea atelier, vizitatorii au aflat câte ceva despre ceara de albine, propolis, faguri, ei primind în dar o caserolă cu o bucată de fagure cu miere.

La penultimul atelier li s-a prezentat polenul. De asemenea au fost răsplătiţi cu o caserolă cu polen.

Cel mai dulce şi „gustat” atelier a fost cel de al patrulea, unde şcolarilor li s-au prezentat câteva soiuri de miere (salcâm, mană, rapiţă, polifloră. tei, ş.a.) gustând din fiecare, gustare asezonată cu biscuiţi.

Spre marea lor bucurie, amabilele gazde le-au dăruit miere  ambalată în nişte recipiente în formă de ursuleţ.

Prezenţa la această întâmplare atât a comandantului şi locţiitorului comandantului Garnizoanei Lugoj, lt. col. Ioan Teca, respectiv lt. col. Ciprian Puşcaşu, nu face altceva decât să demonstreze că acest eveniment a fost tratat cu cea mai mare seriozitate şi responsabilitate.

La finalul întâmplării, lt. col. Ioan Teca, comandantul Garnizoanei Lugoj,  a mulţumit să mulţumească atât organizatorilor cât şi vizitatorilor şi a înmânat câteva diplome de participare.

Col. (r) Alexandru Pop, a anunţat că la sfârşitul lunii septembrie sau la începutul lui octombrie ale acestui an, va organiza o altă acţiune foarte interesantă, când va fi adus un stup real, unde ucenicii într-ale albinăritului vor face şi câteva lucrări practice.

A fost o acţiune foarte reuşită, cap-coadă, care a surprins participanţii, care au plecat cu un bagaj de cunoştinţe mai bogat, dar şi mai „îndulciţi”. Felicitări tutror celor care s-au implicat în organizarea acestui inedit eveniment.

articol preluat de aici  si scris de Mircea ANGHEL
Advertisements

About apimentor

Apimentor un servicu apicol - manager de proiect formator de formatori fotograf free lancer mentor apicultor pasionat

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: