//
you're reading...
STIRI APICOLE, TARGURI- EXPOZITII - CONFERINTE

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori (International Meeting of Young Beekeepers-IMYB)

Stimați apicultori,
Dorim să vă aducem la cunoștință o inițiativă a federației noastre în care sperăm să vă regăsiți ca susținător sau chiar partener.Anual APIMONDIA organizează un eveniment la nivel european cu denumirea Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori (International Meeting of Young Beekeepers-IMYB). Considerând că această acțiune poate crea un interes special și că poate adăuga atractivitate în rândul apicultorilor în devenire,  a tinerei generații care urmează să preia ștafeta în următorii ani, ROMAPIS a decis să se implice în această acțiune din partea României.

Vă invităm să ne sprijiniți prin transmiterea acestei informații tuturor colegilor apicultori pe care îi cunoașteți. Dacă sunteți în situația de a avea în familie sau printre prieteni un tânăr interesat să candideze pentru poziția de reprezentant al României la acest eveniment și care îndeplinește condițiile de înscriere la procesul de selecție pe care îl organizăm, nu ezitați să îi comunicați cele pe care le aflați acum. Dacă doriți să fiți alături de noi sprijinind financiar echipa noastră olimpică citiți cu atenție cele ce urmează, puteți să vă aduceți o contribuție la încurajarea apiculturii române dând o mână de ajutor tinerilor ei reprezentanți.

ROMAPIS
26.02.2014

Comunicat ROMAPIS, București 25.02.2014

ROMAPIS-Federația Asociațiilor Apicole din România anunță organizarea participării unei echipe de tineri apicultori români la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori care va avea loc în localitatea Pszczela Wola (Polonia) în perioada 5-8 iunie 2014.
Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori este un eveniment anual organizat cu sprijinul Comisiei pentru Europa a Apimondia care prilejuiește întâlnirea apicultorilor adolescenți reprezentând țara lor. În 2014 este a 5-a ediție iar cele anterioare au avut drept gazdă Polonia, Cehia, Austria și Germania. România nu a fost reprezentată până în acest an la această manifestare care reprezintă un fel de „olimpiadă școlară europeană de apicultură”.
Condițiile de participare sunt următoarele:
-echipele vor fi alcătuite din 3 adolescenți, între 12 și 16 ani (neîmpliniți la 1 ianuarie 2014) care vor reprezenta în competiție țara din care vin
-este recomandabil ca fiecare echipă să fie însoțită de un adult care va fi responsabil de activitate pe perioada șederii în Polonia
-costurile pentru cazare și masă la Pszczela Wola sunt suportate de organizatori. Cheltuielile pentru deplasarea în Polonia precum și alte costuri prilejuite de această participare vor fi acoperite de ROMAPIS din surse proprii și din fonduri atrase în acest scop.
Competiția se va ține la Complexul Școlar și de Formare Profesională în Agricultură de la Pszczela Wola (www.pszczelawola.edu.pl) și va consta în următoarele probe:
-lucru pe un stup real
-microscopie
-recunoașterea uneltelor apicole
-recunoașterea plantelor melifere
-cunoștințe teoretice despre albine și apicultură
Limba comună de comunicare va fi engleza dar întrebările din concurs se vor traduce în limba maternă a participanților.

ROMAPIS îi invită pe toți tinerii care sunt interesați să reprezinte România la acest eveniment apicol european și care îndeplinesc condițiile prezentate mai sus să participe la selecția națională care va fi avea loc în data de luni 14 aprilie la o adresă pe care o vom comunica din timp solicitanților.

Selecția va consta în verificarea cunoștințelor apicole teoretice și practice. Candidații vor fi selecționați de către un juriu special desemnat în acest scop. „Lotul olimpic” astfel constituit va participa tot în perioada vacanței de primăvară la o pregătire de 3 zile într-o stupină aleasă de federația noastră.

Înscrierea la selecție se realizează pe internet accesând adresa www.romapis.org.

Persoanele fizice sau juridice care doresc să sprijine completarea fondurilor puse la dispoziție de ROMAPIS pentru realizarea acestui proiect o pot face prin transfer bancar sau depunere în numerar în contul ROMAPIS:

RO45 RNCB 0205 1007 9867 0001  deschis la BCR, titular ROMAPIS

Donațiile în numerar se fac pe bază de chitanță. Sponsorizările se fac pe bază de contract prin care persoanele juridice pot deduce aceste sume din venit.

Orice salariat poate să decidă transferarea în contul ROMAPIS a 2% din impozitul pe venit deja reținut de angajator pentru sprijinirea echipei apicole olimpice a României prin simpla completare a formularului pe care îl găsiți aici, printare și depunere la administrația financiară de domiciliu.

Orice ajutor, oricât de mic este binevenit! Lista finală a donatorilor și sponsorilor va fi publicată pe site-ul ROMAPIS și în revista Lumea Apicolă din iunie 2014.

Cu stima,

ROMAPIS

Copyright © 2014 ROMAPIS, All rights reserved.

Adresa noastra este:

ROMAPIS

str.Daciei nr 18

Ploiesti 100352

Romania

 

 
Advertisements

About apimentor

Apimentor un servicu apicol - manager de proiect formator de formatori fotograf free lancer mentor apicultor pasionat

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blogs I Follow

Advertisements
%d bloggers like this: