//
you're reading...
RETETE

Tratament cu Semințe de Mac Pentru Oase și Osteoporoză

Macul (Papaverum somniferum) este una din cele mai vechi plante medicinale cultivate, cu o istorie de aproape 3.000 de ani. Medicii greci știau despre puterea narcotică a opiumului din semințele de mac, și le foloseau pentru tratarea insomniei, afecțiunilor sistemului nervos și a durerilor de toto felul. Semințele de mac au fost de asemenea utilizate pentru inflamații, febră, dureri de dinți, de urechi sau dureri musculare.

Tratament cu Semințe de Mac Pentru Osteoporoză

Tratament cu Semințe de Mac Pentru Osteoporoză

Macul – Proprietăți și Efecte terapeutice

Există dovezi că opiumul datează din 3400 î.Hr., de pe vremea babilonienilor și asirienilor. Hipocrate obișnuia să prescrie opium pacienților săi, iar în timpul Imperiului Roman, sodații dădeau vin cu suc de mac celor condamnați la răstignire, pentru a atenua durerea, întrucât semințele de mac crude conțin heroină, codeină și morfină.

Semințele de mac sunt dotat cu cantități foarte mari de calciu (968 mg – de 8 ori mai mult decât laptele), 800 mg de fosfor, 1105 mg de fosfor, 506 mg de magneziu, fier (de unde și culoarea neagră) și acid folic. Toate aceste substanțe sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. În plus, uleiul din semințe de mac are un conținut ridicat de fosfor care ajută la absorbția calciului în oase.

>> Macul menține integritatea osoasă și după moarte

Proprietățile terapeutice ale macului asupra oaselor au ieșit la iveală în urmă cu câțiva ani, la mutarea unui cimitir vechi din secolul al XIX-lea dintr-un sat din Slovacia. Atunci s-a descoperit că oasele celor îngropați nu erau deloc afectate de procesul de descompunere, aflându-se într-o stare perfectă.

Cercetătorii au fost curioși să descopere motivul, și au efectuat o serie de studii pentru a elucida misterul. Aceștia au aflat ulterior că integritatea osoasă a celor dezhumați se datora consumului regulat de mac din acea zonă. Locuitorii satului obișnuiau să consume foarte des semințe de mac, de 3-5 ori pe săptămână, și să prepare tot felul de mâncăruri cu mac. Tot atunci au fost colectate zeci de rețete de preparate cu mac, printre care și turtele cu semințe de mac.

seminte de mac

>> Mac + miere pentru oase puternice

Studiile ulterioare au arătat că semințele de mac luate cu miere pot nu doar preveni, ci chiar trata osteoporoza, în decursul a 12 luni. O linguriță de semințe de mac este suficientă pentru a contribui la creșterea rezistenței osoase. Adulții au nevoie de o aprovizionare regulată de calciu și fosfor pentru menținerea densității osoase și pentru prevenirea osteoporozei.

>> Ajută la refacerea masei osoase

Acidul linoleic conținut este responsabil pentru reducerea pierderii de calciu din oase, proces asociat cu osteoporoza și pentru refacerea masei osoase deteriorate.

Tratament cu semințe de mac osteoporoză

Se pisează (macină) câteva semințe de mac și se adaugă o cantitate mică de apă, apoi puțină miere, pentru un gust plăcut. Se pun ingredientele la fiert și se lasă până la primul clocot, întrucât după aceea semințele pot deveni amare la gust. Se păstrează la frigider într-un borcan, și se câte o lingură pe zi, la micul dejun.

Semințele de mac sunt  printre cele mai puțin alergice semințe care pot fi folosite în condiții de siguranță, chiar de către femeile gravide și copii.

sursa http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste

Advertisements

About apimentor

Apimentor un servicu apicol - manager de proiect formator de formatori fotograf free lancer mentor apicultor pasionat

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: