//
you're reading...
targuri si expozitii internationale

Când va învăţa România şi de la familia de albine?

sarbatoarea mierii 2013

Chiar dacă sunt unii care nu cred că au ce învăţa de la păsări, de la flori şi, mai ales, de la Dumnezeu care le-a creat pe toate şi ne-a dăruit aceste învăţături gratis,  putem învăţa câteva lucruri de la albinele din Ardeal.

“SĂRBĂTOAREA MIERII – BLAJ”

21 -22 Martie 2013
Loc de desfăşurare: Centrul municipiului Blaj
– joi 21 .03.2013 orele 08:00-17:00
– vineri 22 .03.2013 orele 08:00-15:00
Scopul manifestării este facilitarea schimbului de informaţii între apicultori si specialisti în domeniu şi organizarea unei ample expozitii cu vânzare, cu participarea apicultorilor individuali şi a firmelor de profil din ţară precum şi din Ungaria, Bulgaria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Turcia, Grecia, Franta, Serbia, China.
Evenimentul este structurat pe 2 sectiuni
A. TARG cu VANZARE – Intrarea liberă
1. EXPO-APICOL – reuneste producători şi comercianţi de echipamente, unelte, accesorii şi utilaje apicole;
– faguri artificiali, tratamente, hrană pentru albine, echipamente diverse, ambalaje miere etc.
2. Târgul de miere si produse apiterapeutice – se comercializează diferite sortimente de miere şi alte produse apicole, cosmetice si suplimente nutritive pe bază de miere, direct de producători.
3. Târgul produselor traditionale românesti/ produse certificate ecologic – vor expune producători individuali/ firme: produse de panificatie, mezeluri, lactate, vinuri, obiecte ceramice si deartizanat, ornamente, podoabe, flori, etc.
B. COMUNICĂRI STIINTIFICE (pentru apicultori) – Intrarea liberă
Se are în vedere organizarea de dezbateri pe teme de interes pentru apicultori, sustinute de organizatii ti persoane reprezentative din apicultura românească, societăţi de consultantă ti finanţare, organisme decertificare ecologică, reprezentanti ai formelor asociative în apicultură. Programul va fi afisat la locul de desfăsurare.
* CINA FESTIVA – seara zilei de joi, 21 martie 2013, acces contra cost. Persoana de contact:
Felicia-Natalia Ionescu
S.C. APIDAVA S.R.L
Blaj 515400
Str. Stejarului Nr. 33A
Jud. Alba-Romania
VAT: RO2763904
Tel: 004-0258-711.428
Fax: 004-0258-711.057
e-mail: office@apidava.ro
http://www.apidava.ro

Joi şi vineri, la Blaj: “Sărbătoarea mierii” – cel mai mare târg apicol din România

Cel mai mare târg apicol din România îşi deschide porţile la sfârşitul acestei săptămâni la Blaj pentru toţi pasionaţii de apicultură dar şi pentru cei 5000 de vizitatori care sunt aşteptaţi la “ Sărbătoarea mierii “.

“ Mă bucur că în fiecare an, la sfârşit de martie, Blajul se transformă  în « polul naţional al mierii ». Le dau întâlnire tuturor la un eveniment de ţinută care şi-a câştigat renumele în rândul apicultorilor . Mă mândresc cu faptul că pentru două zile oraşul nostru beneficiază de toată atenţia pozitivă pe care o poate genera un astfel de eveniment”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Organizatorii manifestării sunt pentru al şaselea  an consecutiv : Apidava, Asociaţia “Mierea Românească”, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba. Anul acesta ” Sărbătoarea mierii ” găzduieste  150 de expozanţi, producători externi, comercianţi de produse apicole dar şi de utilaje din 12 ţări precum: China, Polonia, Israel, Marea Britanie, Italia, etc.

Noutatea acestei ediţii o reprezintă focusarea pe secţiunea de business. Organizatorii îşi propun să pună la aceeaşi masă mai mulţi oameni de afaceri din diverse ţări având în vedere că la eveniment şi-au anunţat participarea toţi marii procesatori de miere din România dar şi reprezentanţii celor mai importante asociaţii apicole din ţară.

În acest an “Sărbătoarea Mierii” oferă vizitatorilor care cumpară un produs de la orice expozant participant la târg posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii în valoare de peste 1000 de euro constând în produse şi echipamente apicole.

În zilele de 21 şi 22 martie, locul de desfăşurare al târgului este principala arteră comercială din Blaj,  pe bulevardul Republicii de la intersecţia cu strada Popa Şapcă până la intersecţia cu strada Gheorghe Doja. Punctul central va fi scuarul din faţa Centrului Cultural Iacob Mureşianu, aici urmând să se desfaşoare  principalele momente artistice.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi dimineaţă la ora 10.00 în prezenţa  preşedintelui CJ Alba – Ion Dumitrel,  a primarului Gheorghe Valentin Rotar, a managerului Apidava Victor Mates şi a altor oficialităţi.

Advertisements

About apimentor

Apimentor un servicu apicol - manager de proiect formator de formatori fotograf free lancer mentor apicultor pasionat

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: