//
you're reading...
targuri si expozitii internationale, Uncategorized

Singurul târg apicol internaţional din România are loc la Ghiroda, în perioada 9-10 martie

Posted by ⋅ 03/10/2013 ⋅
Targ 2013

NEW_0872foto. Ionel Dragan

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 10.00, Asociaţia Crescătorilor de Albine Timiş a deschis a treia ediţie a Târgului apicol internaţional în Ghiroda.

„Este singurul târg internaţional de acest tip din România. Vrem să îi ajutăm pe apicultori şi să facilităm relaţia dintre crescătorii de albine, producătorii de utilaje apicole şi clienţi”, a declarat ing. dr. Casian Brebu, preşedintele ACA Timiş.

ghiroda 2013

La deschidere a fost prezenta si Doamna ministru Maria Grapini.

Aici au venit zeci de firme apicole din Moldova, România, Serbia, Ungaria, Cehia şi Polonia. Vasile Cădariu, primarul Ghirodei, a spus că târgul s-a desfăşurat pe aproximativ un hectar şi a cuprins expunerea şi vânzarea de produse apicole şi utilaje, dar şi organizarea de conferinţe tematice.

Expozanții care au fost în număr foarte mare au prezentat pe standurile aflate in incinta targului dar si pe targului dar si in afara lui o gama larga de produse apicole, produse de apiterapie, consumabile pentru stupi sistupine, echipamente apicole, medicamente, hrana si biostimulenti, ambalaje pentru produsele apicole, pomi mieliferi, dulciuri si prajituri produse din miere, articole de artizanat din ceara de albine cat si literatura de specialitate. In paralel cu targul in sala primariei locale au avut loc o serie de prezentari educative /sesiuni stintifice cu sprijinul unor  specialiști din Asociatii Apicole si Institute de Cercetare din Romania și  Serbia. La aceste sesiuni la care au participat peste 200 de apiculori interesati de noutati, metodologii avansate si tehnici europene de eficeintizare a muncii in stupina si mai ales de marirea productiei si folosirea tratamente siechipamente bio.

„Scopul este de a pune faţă în faţă producătorul cu beneficiarul. Eu iubesc apicultura, fiindcă şi eu sunt crescător de albine de 10 ani şi înţeleg această meserie şi am vrut să îi ajut pe colegii mei”, a spus Cădariu. Târgul are loc în perioada 9-10 martie.

NEW_0961targ apicol ghiroda 5 NEW_1029NEW_1706

foto. Ionel Dragan

mai multe poze aici:

Advertisements

About apimentor

Apimentor un servicu apicol - manager de proiect formator de formatori fotograf free lancer mentor apicultor pasionat

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: